Ekonomi

Wyndham Hotels’e talip Radisson’un sahibi

Konuya yakın kaynaklara göre ABD merkezli çok uluslu konaklama şirketi Choice Hotels International’ın anlaşmalı olarak Wyndham Hotels & Resorts’u satın almak istediği kaydedildi.

İsmini vermek istemeyen kaynaklar, Choice Hotels’in doğrudan Wyndham’ın hissedarlarına teklifte bulunabileceğini belirtti.

Quality Inn, Econo Lodge, Clarion, Ascend ve Comfort markalarını bünyesinde bulunduran Choice Hotels’in Wyndham’ı satın almasıyla üst-orta ve lüks segmentlerdeki büyüme hedefini hızlandırmayı hedeflediği belirtildi.

Haziran 2022’de Choice Hotels, Radisson Hotel Group Americas’ın franchise işini, operasyonlarını ve fikri mülkiyetini yaklaşık 675 milyon $ karşılığında satın almak için bir anlaşma imzaladı.

Choice Hotels CEO’su Pat Pacious, bu yılın başlarında The Wall Street Journal’a pandemiden sonra seyahat ve konaklama talebinin güçlü olduğunu söyleyerek, “Özellikle orta sınıf müşteriler, bütçelerine uygun yerlere öncelik veriyor” dedi. dedi.

Ascend Hotel ve Clarion Hotel markalarıyla Türkiye’de faaliyet gösteren Choice Hotels International’ın toplam 4 oteli bulunuyor. Wyndham Hotels & Resorts ise Türkiye’nin farklı şehirlerinde 100’den fazla oteli ile faaliyet göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu