Haber

Rusya’da büyük panik! uçak bomba alarmı

Rusya’nın Belgorod kentinde öğle saatlerinde bir uçakta bomba tespit edildi. Yerleşim bölgelerine yakın bir noktada bir uçak bombasının bulunması nedeniyle bölgede büyük panik yaşandı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı’na bağlı ekipler ve Rus ordusuna bağlı uzmanlar bölgede önlem alırken, Belgorod Valisi Vyaçeslav Gladkov 17 binanın boşaltıldığını açıklayarak, “Bomba uzmanları tarafından patlayıcı madde tespit edildi. Rusya Bakanlığı. Savunma bomba uzmanları, cismi poligona alarak etkisiz hale getirmeye karar verdiklerini belirterek, “Cismin tespit edildiği bölgede bulunan 17 bina sakinlerinin tahliyesine karar verildi. Bu da en az 3.000 kişi demektir. Yardıma ihtiyacı olan herkese geçici barınma konusunda yardım sağlanacaktır” dedi.

Bomba çıkarılarak boş bir yere imha edildi

Gelişmelerin ardından bomba imha uzmanları, bombanın bulunduğu noktada güvenlik önlemi alarak bombayı çukurdan çıkardı. Özel araçlarla boş bir araziye götürülen bomba patlatılarak imha edildi. Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, bombanın patlatılmasının ardından bölge sakinlerinin 90 otobüsle evlerine götürüldüğünü, konutlarına gitmek istemeyen 248 kişinin ise kentteki geçici barınaklarda barındırıldığını söyledi. Gladkov, evcil hayvanların barınaklara götürüldüğünü ve tüm gereksinimlerin karşılandığını da belirtti.

Öte yandan dün Rus Hava Kuvvetleri’ne ait Su-34 savaş uçağı, Ukrayna toprakları yerine yanlışlıkla Ukrayna sınırına yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Belgorod kentini vurdu, olayda 3 kişi, 20 kişi yaralandı. metre çapında çukur oluşturulmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu