Haber

Murat Kurum, Aziz Yeniay’ın silahlı saldırısını kınadı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece AK Parti Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a düzenlenen silahlı baskına ilişkin açıklama yaptı. Saldırıyı kınayan Kurum, şunları söyledi: Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Aziz Yeniay; Seçim kampanyası sırasında Mardinli hemşerilerimizin oluşturduğu bir derneği ziyareti sırasında uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. Yaralı vatandaşlarımız var. Şifa vermesi için Allah’a dua ediyorum. Bu tehditler bizi hiçbir zaman yolumuzdan döndürmeyecek. Terör örgütleri ve uzantıları amaçları ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklardır” dedi.

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya İlçesi’nde Mardin Toplantısı programı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Baskın sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi. AK Parti İstanbul Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

TERÖR ÖRGÜTLERİ BİRLİĞİMİZİ BOZAMAYACAKTIR

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirten Murat Kurum, “Polis güçlerimiz trajik olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Demokrasiye yönelik bu tür saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu tehditler bizi asla yolumuzdan döndürmeyecektir. Terör örgütleri ve uzantıları her ne amaçla olursa olsun birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Bu vatanın 780 bin kilometrelik vatanında 85 milyon kardeşimizle huzur ve inanç içinde yaşamaya, ay yıldızlı bayrağımızı her zaman gururla göklerde dalgalandırmaya devam edeceğiz. “Bu trajik olaydan dolayı İstanbul’umuza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza geçmiş olsun, yaralı kardeşimize acil şifalar diliyorum” dedi.

AK Parti İl Başkanı Osman Nuri, Kabaktepe’deki sosyal medya hesabından saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Küçükçekmece Belediye Başkan Adayımız Sayın Aziz Yeniay’ın seçim kampanyası sırasında gerçekleştirdiği silahlı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Küçükçekmece Adayımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu