Sağlık

Görünüşün Senin Kişiliğin, Senin İsteklerin, Senin Duyguların

Bazen küçük bir bakış insanlara dünyayı verir. Bazen küçücük bir bakış insanı cehennemin dibine gönderir.

-Jean-Jacques Rousseau

Bakışlar, bağlantı kurarken duygularımızı ve niyetlerimizi iletmek için kullandığımız güçlü bir araçtır. Bakışlar, insanların duygu durumlarını ve fikirlerini gösteren doğal bir ifade biçimidir ve yüz ifadesi ile birlikte iletişimimizin en değerli bileşenlerinden biridir.

Bazen bir bakışın çok anlamı vardır. Bakışlar, bir insanın bir başka insana ne kadar değer verdiğini, ne kadar samimi ve ne kadar güvenilir olduğunu gösterir. Örneğin, biriyle samimi bir konuşma yaparken doğrudan bakmak ve göz teması kurmak, odaklandığınızı ve ilgilendiğinizi gösterir. Bu, inanç duygusunu artırır ve karşılıklı yakınlık duygusu yaratır. Bire bir formda sevgi, saygı, takdir ve şükran gibi olumlu duygular bakışlarla ifade edilebilir.

Görünüm ayrıca kişinin ne kadar rahat veya huzurlu olduğunu da yansıtabilir.

Birisi ajite, endişeli veya kaygılıysa, bakışları genellikle başka yöne çevrilir, dik dik bakar veya her zaman hareket halinde olur. Bu da kişinin kendini rahat hissetmediğini ve rahat olmadığını gösterir. Utangaçlık bazen bakışları kaçırma sebebidir…

Romantik ilişkilerde dış görünüşün önemi de büyüktür. Doğrudan partnerinize bakmak, iletişim halinde olduğunuzu ve ilgilendiğinizi gösterir. Ayrıca romantik bir ilişkinin özel anlarında bakışlar çok derin bir duygusal bağ oluşturur ve karşılıklı sevgi ve tutkunun ifadesi olarak kabul edilir.

Göz teması kurmak, romantik bir bağın başlangıcında oldukça değerlidir ve genellikle karşılıklı duyguların bir işareti olarak alınır. Partnerinizle veya duygusal ilgi duyduğunuz kişiyle göz teması kurmak sizi heyecanlandırabilir ve kalbinizde coşku yaratabilir. ‘İçimde kelebekler uçuyor’ diye anılmaya çalışılan bu duygu, heyecan seviyemizi arttırdığı için bu duygu içimize yerleşir. ?

Bazen göz kontağı kuramama ya da kaçırma romantik bir ilişkinin başlangıcında bir engel olarak görülebilir. Ancak bu dezavantajın aşılması ilişkinin ilerlemesi ve güçlenmesi açısından değerlidir. İlk adım karşılıklı temas ve anlayıştır. İlişkinin ilerleyebilmesi için her iki tarafın da dürüst olması, duygularını açıkça ifade etmesi ve karşı tarafı anlaması gerekir.

Bir ilişki, göz teması kurmak veya ondan kaçınmakla sınırlı olmamalıdır. Saygı, anlayış, inanç, sadakat, bağ ve birbirine derin sevgi gibi özeni besleyen diğer faktörler de oldukça değerlidir. Bir bağlantı sadece göz teması içeriyorsa ve başka hiçbir faktör yoksa, bu ilişkinin uzun ömürlü olması sorun olabilir.

“Aşk bakarken duramamak mı, bakarken doyamamak mı?” Özdemir Asaf sordu.

Sizce hangisi?

İçinizde kelebekler uçuşturan bakışlarla dolu günler…

Sevgiler…

instagram

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarların orijinal niyetleridir ve Onedio’nun yayın politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu