Haber

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: ‘Seçime gidiyoruz ama nasıl bir seçim anlamıyoruz’

HABER: EDDA SÖNMEZ – ÇAĞATAN AKYOL / Kamera: ADEM KARABAYIR – SADIK KARAKULOĞLU

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Lideri Mansur Yavaş, Millet İttifakı İstanbul mitingi; “Nasıl 14 Mayıs’tan sonra 11 Millet İttifakı büyükşehir ve diğer Milet İttifakı belediyelerinde yaşayanlar huzura ve rahmete kavuştuysa, şimdi de ülkemizin bu ferahlığı, huzuru ve rahmeti tatma zamanıdır. 14 Mayıs’ta, güzel ülkemizdeki kin ve nefret tohumları yok olacak.Haydi kalkın ülkemize mutluluk,bereket ve bahar gelsin,başarılar dilerim.Güzel günlerde görüşmek üzere” dedi.

Milli İttifak Cumhurbaşkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe’de miting düzenledi. Mitinge; GÜZEL Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Yavaş, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“SEÇİM YAPIYORUZ VE SAVAŞA HAZIRLANIYORUZ BELİRSİZ”

“SEÇİMLERE GİDERKEN TÜM MİLLİ VE GAYRİ SÖYLEYİCİLERİNİZİ, MEVSİMSEL MİLLİYETÇİLİKLERİNİZİ VE TÜM MUHAFAZAKERLERİNİZİ RED EDERİZ”

İstanbul düştü ama her şey çok hoştu. Bu seçimde bir daha gerçeklerin konuşulmasını istemiyorlar, çok iftira atıyorlar. Dinlemiyoruz. Korkuyorlar mı? Hesap sorulmasından neden korkuyorlar değil mi? 15 Mayıs’ı sabırsızlıkla bekliyoruz. 14 Mayıs’tan sonra hukuk devleti mutlaka yerini bulacaktır ve hukuk herkese adil olacaktır. Millet İttifakı’ndaki 6 parti gerçekten barışmak için bir araya geldi. Karşıdakiler bir garip, HÜDA PAR var. Kimi ittifakta var diyor, kimi yok diyor yani birliktesiniz. Seçime giderken milli, milli olmayan tüm kelimeleri reddediyoruz. Tüm mevsimsel milliyetçiliklerinizi ve muhafazakarlıklarınızı reddediyoruz. Yaklaşımımız şu: 31 Mart’ta halk 11 Millet İttifakı büyükşehir belediye başkanını göreve getirdi ve farkı anladı. Ülkemizin de buna ihtiyacı var. 21 yıldır o gün 10 yaşında olan gençler 30 yaşına girdi ve diğerini görmedi. İnşallah Türkiye’de bu imkan verilirse onlara Türkiye’yi nasıl yöneteceklerini ve şeffaf olacaklarını göstereceğiz.

“ARTIK HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLABİLECEK, TATLI DİLLİ, HERKESİ KUCAKLAYAN BİR BAŞBAKAN İHTİYACIMIZ VAR, GELDİ”

Başından beri Cumhurbaşkanı, üyeleri dahil Millet İttifakı’nın tüm üyelerini hep suçladı. Onu söylenmemesi gereken sözlerle suçluyor. Dün gece ani bir tweet, 31 Mart’taki o tweet’i bekledik. 2019’da bugün bin 400 belediye başkanı seçtiniz. Yarından itibaren topal ördek suçlamalarıyla karşı karşıya kalırken, cumhurbaşkanının görevimiz olduğunu söylemesini beklerken. ülkemiz için birlikte çalışmaktır. Bugün seçime giderken ilk kez hepimizi kucaklayan bir açıklama yaptı. Çok şaşırdık, uzun zamandır başkanın ağzından böyle hoş ve şefkatli bir cümle duymamıştık. Uçağa giderken gördük ki hepimizi sandıktaki mezara gömecekmiş, ne diyeyim. Şimdi tatlı tatlı, azarlamayan, herkesi kucaklayan, herkesin başkanı olacak bir başkana ihtiyacımız var ve o da geldi. Gençleri iyi bir telefona layık gören, azarlamayan, dinleyen, gençlerden akıl alan, en uygununu istemeyi hak eden bir anlayışla 14 Mayıs’ta sandığa gitmemize az kaldı. ve birlikte kazanıyoruz.

“14 MAYIS’TA GÜZEL ÜLKEMİZE BÜTÜN kin ve nefret tohumları YÖNETİLSİN, bundan böyle vatanımıza mutluluk, refah ve bahar gelsin”

Nasıl ki 14 Mayıs’tan sonra 11 Millet İttifakı büyükşehir ve diğer Milet İttifakı belediyelerinde yaşayanlar gelip sevindiyse, şimdi ülkemizin de bu mutluluğu, huzuru ve bereketi tatma vakti geldi. 14 Mayıs’ta güzel ülkemizdeki kin ve nefret tohumları yok olsun, ülkemize mutluluk, refah ve bahar gelsin, başarılar dilerim. İyi günlerde görüşmek üzere.”

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu