Ekonomi

ABD tarım dışı istihdam beklentileri aştı

ABD’de tarım dışı istihdam Şubat ayında 311.000 arttı.

Ülkede ortalama saatlik kazançlar şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 arttı. Yıllık bazda ise artış yüzde 4,6 oldu.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi istihdam artışının 225 bin olacağı yönündeydi. Ortalama saatlik kazanç beklentisi aylık yüzde 0,3; Yıllık oran yüzde 4,7 oldu.

Verilere göre işsizlik oranı şubat ayında yüzde 3,6 oldu. Bu veri için beklenti yüzde 3,4 olarak kaydedildi.

Verilerin açıklanmasının ardından Fed swaplarındaki fiyatlamanın Mart ayındaki 50 baz puanlık artış ihtimalinin yüzde 50 altına geldiğine dikkat çekti.

Falcon broşürleri Powell’dan geldi

İstihdam verilerinin değeri bu hafta Fed Lideri Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından yükseldi. Açıklanacak istihdam ve enflasyon bilgilerini gördükten sonra bu ay sonunda açıklanacak faiz kararının boyutunu belirleyeceklerini söyleyen Powell, faiz artırım oranlarını artırmaya ve faiz oranlarını yükseltmeye hazır olduklarını bildirdi. Veriler gerekirse faiz oranını daha önce düşünülenden daha yüksek bir düzeye çıkarmak.

Öncü gösterge olarak kabul edilen ADP verileri beklentilerin üzerinde yükseldi. ADP’nin verilerine göre ABD’de özel sektör istihdamı şubatta 242 bin arttı. Bloomberg’in anketine katılan ekonomistlerin medyan iddiası 200.000 artış oldu.

Bu hafta açıklanan diğer değerli istihdam verileri güçlü olurken, piyasalarda Fed faiz fiyatlaması da gündeme geldi. JOLTS iş ilanları ve ADP özel şube istihdam sayılarının ardından Perşembe günü açıklanan haftalık işsizlik maaşı verileri 211 bin artarak 195 bin olan beklentiyi aştı.

seydikemerajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu