Ekonomi

TSKB’ye Sürdürülebilirlik Kriterlerine Endeksli 123 Milyon Dolar Sendikasyon Kredisi

TSKB, sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli dördüncü sendikasyon kredisi sözleşmesine imza attı. TSKB, yüzde 113 yenileme oranıyla gerçekleştirdiği sendikasyon kredisi kapsamında, deprem bölgelerinin gelişimini desteklemek, yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanını sağlamak ve sürdürülebilirlik alanında Banka bünyesinde entelektüel sermayeye yatırım yapmayı hedefliyor.

TSKB, sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli sendikasyon kredisini bu yıl dördüncü kez farklılaştırılmış kriterlerle yeniledi. 19 Temmuz’da imzalanan 123 milyon ABD Doları tutarındaki kredi sözleşmesi; Avrupa, Amerika, Asya ve Orta Doğu’dan 2’si yeni katılımcı olmak üzere toplam 9 bankanın katılımıyla yüzde 113 yenileme oranı ile başarıyla tamamlandı.

Koordinatörlüğünü Commerzbank AG’nin üstlendiği, Sürdürülebilirlik Koordinatörlüğünü ING Bank NV’nin yaptığı kredinin katılımcıları arasında; ABC International Bank Plc, BNP Paribas, Citibank NA, Commerzbank AG, ING Bank NV, Standard Chartered Bank, Sumitomo Mitsui Banking Corporation, Raiffeisen Bank International AG ve Atlantic Forfaitierungs AG. 17,5 milyon ABD doları ve 94 milyon avro tutarında iki farklı dilimde temin edilen sendikasyon kredisinin vadesi 367 gündür.

 

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç: “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da ülkemizin yeşil dönüşümü ve sürdürülebilir geleceği için güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.”

Banka’nın sürdürülebilirlik kriterlerine endeksli dördüncü sendikasyon kredisi anlaşmasından memnun olduklarını belirten TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, “Uluslararası finans kuruluşlarının katılımıyla elde ettiğimiz bu yeni kaynakla ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve refahı için somut adımlar atmaya devam edeceğiz. Anlaşma kapsamında deprem bölgesinin yeniden geliştirilmesine yönelik süregelen desteğimizi artırmayı değerli buluyoruz. Bir diğer önceliğimiz ise iklim değişikliğinin şu anda yaşadığımız olumsuz etkileriyle mücadele etmek olacak. Yaşanan doğal olaylar, Bankamızın uzun yıllardır stratejik öncelikleri arasında yer alan iklim risk ve fırsatları yönetiminin ne kadar kritik olduğunu bir kez daha teyit etmektedir. TSKB olarak iklim yol haritamızda sistemli ve şeffaf hedeflerle ilerliyoruz. Science-Based Purposes Initiative (SBTi) tarafından onaylanan uzun vadeli emisyon hedeflerimizi kamuoyuyla paylaşarak Net Sıfır geleceğine olan taahhütlerimizi güçlendirdik. Yüzde 60’ı iklim ve çevre odaklı olmak üzere yüzde 91’i Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SKH) ile bağlantılı kredi portföyümüzle ülkemizin sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmasına değerli katkılar sağlıyoruz. İmzaladığımız sendikasyon kredisi ile özellikle yenilenebilir enerji projelerinin finansmanı için ek kaynak yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Değer yaratma modelinin merkezinde ‘sürdürülebilirlik’ olan bir Banka olarak, segmentimizde hayata geçirdiğimiz örnek uygulamaları yeşil yaka yaklaşımıyla çalışan ekiplerimize borçluyuz. Gezegenimiz ve ülkemiz için attığımız etkili adımların devam etmesi için çalışma arkadaşlarımızın bilgi ve donanımına katkı sağlamaya büyük önem veriyoruz. Bu kredi ile ülkemizin bölgesel kalkınmasına ve yeşil dönüşümüne destek olurken, entelektüel sermayemize yatırım yapmayı da değerli bir hedef olarak görüyoruz.”

Yılbaşından bu yana imzaladıkları diğer kaynak anlaşmalarına da değinen Bilgiç, sözlerini şöyle tamamladı: “Nisan ayında Alman Kalkınma Bankası (KfW) ile 100 milyon Euro’luk iklim finansmanı kredisi imzaladık. Mayıs ayında Avusturya Kalkınma Bankası (OeKB) ile 25 milyon Euro’luk yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği kredisi imzaladık. Uluslararası kalkınma finansmanı kuruluşları ve küresel finans kuruluşlarından sağladığımız ve sağlayacağımız nitelikli kaynaklarla, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizin yeşil dönüşümü ve sürdürülebilir geleceği için güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberakincilar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu