Haber

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Deprem bölgesinde inşaat malzemelerinin fiyatları sabitlenecek

Türkiye bir gün iki büyük depremle yüzyılın felaketini yaşadı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler binlerce can kaybına neden oldu.

Yine binlerce kişi enkazdan kurtarıldı.

Depremlerin ardından sallanan bölgedeki yaralar hızla iyileşmeye devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen ‘Birlik Günü’ toplantısında, deprem bölgesindeki inşaat malzemelerine fiyat tespiti taahhüdü yapıldığını duyurdu.

“Depremden etkilenen şehirlerimizi restore edeceğiz”

Hisarcıklıoğlu, konuşmasına başlamadan önce deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek, şu ifadeleri kullandı:

Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybeden insanımızın yakınlarına ve travma yaşayan vatandaşlarımıza sabır diliyorum. Beyin sarsıntısı dünyanın ve insan yaşamının değişmez bir gerçeği olmasına rağmen gözümüzde yaş, yüzümüzde acı, kalbimizde ateş var ve acımız tarifsiz. Depremzede kardeşlerimizle hepimiz biriz, 86 milyon insan olarak ülke olarak normal hayata dönebilsinler diye biriz. Yaralarımızı saracağız, depremden etkilenen şehirlerimizi yeniden ayağa kaldıracağız.

“Vatandaşımızın acısını paylaştık”

Depremden etkilenen illeri ayağa kaldıracaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, inşaat malzemeleri üreten 7 il meclisi ile ortak noktada buluştuklarını ifade etti:

Bunlar Çimento, Demir-Demir Dışı Metaller, İklimlendirme, Kimya, Madencilik, Seramik ve Toprak Sanayi İşleri dairesi montajlarıdır. Şimdi tüm bu şubelerimizle karşınızdayız. Gerek Oda ve Borsalarımız gerekse şube meclislerimiz ilk günden itibaren olağanüstü bir seferberlik içinde hareket ettiler. TOBB camiası olarak bölgeye 6 uçak, 7 gemi ve 3.900 tır yardım malzemesi, 41 tır çadırı, 970 konteyner, 141 mobil mutfak, 551 iş makinesi ve portatif vinç sevkıyatını gerçekleştirdik. Ondan sonra da 3 kez mahzun illerimizin ve mağdur vatandaşlarımızın yanında olmak için bölgeye gittik. Afeti yerinde gördük, vatandaşlarımızın acısını paylaştık. Yarın akşam yine bölgede olacağız.

Deprem bölgesinde inşaat malzemesi için sabit fiyat

Başkan Hisarcıklıoğlu, TOBB paydaşlarının deprem bölgesinde yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat belirleme sözü verdiklerine değinerek açıklamasına şöyle devam etti:

Devletimizin başlatacağı sarsıntılı konut inşaatı projesine katkı sağlamamızı istiyorlar. Bu kapsamda deprem bölgesinde yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemeleri için fiyat tespiti taahhüt ederler. Hammadde ve girdi maliyetlerinde artış olmadığı sürece sarsıntı bölgesi için fiyat sabitlemesine gidiyorlar. Yani depremden etkilenen 11 ilde yapılacak konutlarda kullanılacak inşaat malzemelerinin fiyatlarına zam yapılmaması konusunda herkes hemfikir oldu. Depremin olduğu ilk günden itibaren resmi makamlarla koordineli bir şekilde deprem bölgesine yardım ve takviye sağladılar, etmeye de devam edecekler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu