Haber

Terör örgütü DEAŞ’ın Kerkük’teki saldırılarını önlemek için tedbirler alındı

Irak’ın Kerkük kentinin güney kırsalında saklanan terör örgütü DEAŞ üyelerinin saldırılarını önlemek amacıyla bölgedeki gözlem noktalarının sayısı artırıldı.

Kerkük Harekat Komutanlığından yapılan açıklamada, Irak Genelkurmay Başkanı Abdulemir Yarallah’ın, Komutanlığa yaptığı ziyarette Kerkük Valisi Rakan Said ve Kerkük Harekat Komutanı Cebbar et-Tai ile bir araya geldiği bildirildi.

Açıklamada, Genelkurmay Başkanı’nın talimatıyla kentin güney kırsalında saklanan terör örgütü DEAŞ’lıların saldırılarına karşı bu bölgelerdeki orduya yönelik gözlem noktalarının artırıldığı bilgisi verildi.

Açıklamada artırılacak gözlem noktası sayısına ilişkin herhangi bir bilgi verilmezken, zaman zaman düzenlenen saldırıları önlemek amacıyla yakın zamanda bölgede geniş çaplı operasyon başlatılacağı da belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ, 2014 yılında Irak’ın Musul, Selahaddin ve Anbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş ve söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştır.

? Eski Irak Başbakanı Haydar el-Abadi, 9 Aralık 2017’de IŞİD’e karşı zafer ilan etti.??????? Bu açıklamanın üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen söz konusu illerin kırsal kesimlerinde örgütün saldırıları devam ediyor.

korgunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu