Ekonomi

Super Micro hisseleri 3. çeyrek gelirini kaçırınca düşüşe geçti

Sunucu üretimi sektörünün önemli oyuncularından Super Micro Computer Inc. üçüncü çeyrek gelirlerinin sektördeki yoğun rekabet nedeniyle beklentilerin altında kaldığını bildirdi. Açıklamanın ardından şirketin hisseleri mesai sonrası işlemlerde yaklaşık %8’lik bir düşüş yaşadı.

Super Micro, 31 Mart’ta sona eren çeyrekte 3,95 milyar dolar olarak beklenen gelirin 3,85 milyar dolar olarak gerçekleşmesine rağmen, dördüncü çeyrek için analist tahminlerini aşan bir gelir tahmini yaptı. Şirket, beklenen 4,89 milyar dolara kıyasla gelirinin 5,1 milyar ila 5,5 milyar dolar arasında olacağını öngörüyor.

Geçtiğimiz ay S&P 500 endeksine eklenen San Jose, Kaliforniya merkezli yapay zeka sunucu üreticisinin hisseleri yıl başından bu yana üç kattan fazla değer kazandı. Super Micro, bu rekabetçi ortamda kendini farklılaştırmak ve pazardan daha fazla pay almak için tescilli sıvı soğutma teknolojisine odaklanıyor.

Super Micro CEO’su Charles Liang, şirketin gidişatına duyduğu güveni dile getirerek şunları söyledi: “Tamamen üretime hazır DLC (Doğrudan Sıvı Soğutma) dahil olmak üzere yeni çözümler arttıkça, pazar payı kazanmaya devam etmeyi umuyoruz.” Her ikisi de Super Micro’ya 10 milden daha kısa mesafede bulunan Nvidia (NASDAQ:NVDA) ve Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) gibi çip devlerine yakınlığı, şirkete çip örneklerine erken erişim imkanı sağlıyor ki bu da önemli bir rekabet avantajı.

Ayrıca Super Micro, daha önce 14,3 milyar ila 14,7 milyar dolar olarak öngördüğü yıllık satış tahminini 14,7 milyar ila 15,1 milyar dolar aralığına yükseltti. Şirketin belirli kalemler hariç kazancı, ilk çeyrek için hisse başına 6,65 dolar olarak raporlandı ve hisse başına 5,78 dolar olan analist konsensüsünü aştı.

Şirketin üç aylık dönemdeki brüt kar marjı %15,5 olarak açıklanırken, bu oran bir önceki yılki %17,6’lık orana göre düşüş gösterse de yine de analist beklentilerini karşıladı. Super Micro yenilikler yapmaya ve ürün yelpazesini genişletmeye devam ederken, Dell (NYSE:DELL) ve Hewlett Packard Enterprise (NYSE:HPE) gibi sektördeki rakiplerin rekabeti daha da yoğunlaştırması ve bunun da sektörde fiyat baskısına yol açması bekleniyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu