Haber

STK’ların deprem bölgesinde yardım seferberliği sürüyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen sarsıntıdan etkilenen bölgede yaraların sarılması için sivil toplum kuruluşları (STK) insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Depremin ardından bölgeye bir yardım tırı hazırlayarak gönderen Van Kadim Aşiretler Federasyonu, bugüne kadar 20 tır kuru gıda ve giyecek yardımında bulundu.

Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş’a gönderilen tırlarda su, battaniye, çocuk bezi ve yaşam malzemeleri yer aldı.

Mühendisler ve Mimarlar Topluluğu

Mühendis ve Mimarlar Derneği depremlerin ardından üyeleriyle birlikte yardım kampanyası başlattı.

Bu kapsamda deprem bölgesine acil durum malzemesi ulaştırmaya başlayan dernek, Başakşehir Kaymakamlığı aracılığıyla 3 bin 680 adet gıda ve giyim ürününü AFAD’a ulaştırdı.

Dernek üyeleri ayrıca Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak hasar tespit çalışmalarında görev aldı.

Ankara Hamiyet ve İrfan Vakfı

Depremin ardından Ankara Hamiyet ve İrfan Vakfı profesyonel arama kurtarma ekipleriyle deprem bölgesine sevk edildi.

Vakıf, 1000’i aşkın gönüllüsü ile ulaşımın zor olduğu kırsal alanlar başta olmak üzere depremden etkilenen birçok noktaya yardım ulaştırdı.

Bu kapsamda 10 yardım kamyonu, 38 minibüs ve 35 dağıtım aracıyla yardım ulaştıran vakıf, 5 ayrı noktada sıcak yemek dağıttı.

Deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdüren vakıf, afet bölgesine sıcak yemek, yemek ve daha birçok ihtiyacı ulaştırmaya devam ediyor.

cifteler-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu