Ekonomi

Sarsılan bölgede kadın kooperatiflerine sıfır faizli kredi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Depremden etkilenen illerimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine işletme giderlerinde kullanılmak üzere 50 bin TL üst limitli sıfır faizli kredi verilecek.”

Bakan Nabati’nin açıklamaları şöyle:

Ülkemizin kalkınma yolunda inançla ilerlerken, dayanışma içinde özveriyle çalışan, üreten, ortak değerlerimizi geleceğe taşıyan kadınlarımızın her zaman yanındayız.

Yaşadığımız sarsıntıdan etkilenen kadın girişimcilerimizin yaralarını saracak adımları acilen atıyor, yenilerini de kararlılıkla atmaya devam edeceğiz.

Kadın Girişimci Kredi Destek Paketi ile bugüne kadar 172 binden fazla kadın girişimciye ulaşmayı başaran Halkbank, deprem felaketinden etkilenen kadın kooperatifleri için Hayat Ek Kredi Destek Paketi oluşturdu.

Böylece depremden etkilenen illerimizde faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine işletme giderlerinde kullanılmak üzere 50 bin TL üst limitli sıfır faizli kredi kullandırılacak.

Bölgede faaliyet gösteren toplam 143 kadın kooperatifinin kullanabileceği bu krediler, bir yılı ödemesiz olmak üzere toplam 36 ay vadeli olarak kullandırılacak.

Kadın Kooperatifleri Can Kredisi’nin yanı sıra KGF Kefaletli Kadın Girişimci Destek Kredisi’ni de hayata geçiriyoruz.

KGF Garantili Kadın Girişimci Destek Kredisi paketi kapsamında kadın girişimcilerimize bir yıl ödemesiz; Ayrıca 36 ay vadeli işletme kredisi ve 60 ay vadeli yatırım kredisi kullanabilecek.

kesap-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu