Ekonomi

prof. Dr. Aziz Konukman: Ekonomi dengeleri seçim şekerleriyle bozuldu

MUSTAFA USTASI

prof. Dr. Aziz Konukman, “Zaten depreme neden oldu. ekonomi Üzerinde tahribat olurken, seçim şekerleriyle tüm dengeler bozuldu. Popülist, halkın gerçek ihtiyaçlarını karşılamayan ama onları seçimde avantajlı konuma getiren harcamalara odaklandı. Kendisine oy vermeyen herkese de fatura etti. Bu üzücü kısım. Düşünün 2 kişiden 1’i itiraz etti ama bunun bedelini ödüyor” dedi.

Sinop’ta yaşayan Prof. Dr. Aziz Konukman, ANKA Haber Ajansı için ekonomi gündemini değerlendirdi. Guestman dedi ki:

“Tayyip Erdoğan’ın tek adam rejimine geçmesiyle birlikte tüm göstergeler bozulmaya başladı. Bu da gösteriyor ki ekonomi politikaları sağlıklı bir formda, yürütülmek isteniyorsa parlamenter rejim daha uygun bir yer. İkincisi, koalisyonlara izin veren bir rejim… Koalisyonlar aslında, Tam tersine uzlaşmayla ilgili olduğu için demokrasinin gelişmesine değerli katkılar sağlıyor.Üstelik bir de Bakanlar Kurulu var.Her bakanın siyasi sorumluluğu var. , ortak sorumluluklara sahip, burada Başbakanın önemli bir yönü var.

Tek adam rejimi geçince tek adama emanet ediyorsunuz. Sağduyu kaybolur. Ayrıca yanlış olma olasılığı da yüksektir. Yanlarındakilerin hiçbir siyasi sorumluluğu olmadığı için bu kararları değiştirme şansları da yok. Düşünün, Cumhurbaşkanı bakan yardımcısını atadı. Sonuç olarak ortaya böyle bir kaotik ortam çıkıyor.

“EKONOMİNİN DURUMUNA İLİŞKİN DETAYLAR SEÇİM ÖNCESİNE KADAR DEVAM ETMEKTEDİR”

Ancak Cumhurbaşkanı bunun tam tersini savundu. Tek adam rejimine geçersek sizi uçuracağını söyledi. Özellikle son seçime girerken seçim şekerlerini çok önemli bir biçimde harekete geçirerek; Depremin bizzat kendisi ekonomide bir tahribat yaşarken, seçim şekerlemeleriyle tüm istikrar bozuldu.

Hatta son ek bütçeyi hatırlayalım. 1 trilyon 119 milyarın yarısından azı depreme harcanırken, daha büyük bir kısmı sarsıntı dışı işlere harcanıyor; Gerçek ihtiyaçlarını karşılamayan ama kendisini halkın gözünde avantajlı konuma getiren ucuz, popülist harcamalarla seçimin yükünü çekti.

Kendisine oy vermeyen herkese de fatura etti. Bu üzücü kısım. Düşünün 2 kişiden 1’i ona itiraz ediyor ama bedelini o ödüyor. Bu tür bir durum. Dolayısıyla ekonomik durumun iyi mi kötü mü olduğu tartışması seçim öncesine kadar devam ediyor. Seçimden önce durum daha da kötüye gidiyordu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu