Ekonomi

PACCAR beklenenden daha iyi ilk çeyrek sonuçları açıkladı

BELLEVUE, Wash. – PACCAR Inc (NASDAQ:PCAR), analist beklentilerini aşan kazançlarıyla 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans gösterdi. PCAR hisseleri Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %2,3 düşüş gösterdi.

Yüksek kaliteli DAF, Peterbilt ve Kenworth kamyonlarının yanı sıra satış sonrası parçaları ve finansal hizmetleriyle tanınan şirket, 2,20 dolarlık analist tahmininden 0,07 dolar daha yüksek olan 2,27 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Buna ek olarak, PACCAR’ın çeyrek geliri 8,74 milyar dolar olarak gerçekleşti ve 8,28 milyar dolarlık konsensüs tahminini önemli ölçüde aştı.

Bir önceki yılın ilk çeyreğiyle karşılaştırıldığında, PACCAR’ın geliri 8,47 milyar dolardan sağlıklı bir artış göstererek yıllık bazda büyüme kaydetti. Şirketin net geliri de 2023’ün ilk çeyreğindeki 1,18 milyar dolarlık (seyreltilmiş hisse başına 2,25 dolar) düzeltilmiş net gelirden, Avrupa’daki hukuk davasıyla ilgili tek seferlik ücret hariç tutulduktan sonra, 2024’ün ilk çeyreğinde 1,20 milyar dolara yükseldi.

PACCAR CEO’su Preston Feight güçlü performansı şirketin premium kamyon ve hizmetlerine yönelik talebin devam etmesine bağladı. Feight, “PACCAR’ın sonuçları, üstün kaliteli DAF, Peterbilt ve Kenworth kamyonlarına, satış sonrası parçalara ve finansal hizmetlere yönelik devam eden talebi yansıtıyor” dedi. Feight ayrıca şirket çalışanlarını ve bayilerini müşterilere olağanüstü taşımacılık çözümleri sundukları için övdü.

Şirketin PACCAR Parts bölümü rekor gelir ve kâr elde etti ve vergi öncesi gelir 1,68 milyar dolarlık gelirle 455,8 milyon dolara ulaştı. PACCAR Finansal Hizmetler de 113,9 milyon dolarlık vergi öncesi gelir ve 509,3 milyon dolarlık rekor gelirle iyi bir çeyrek karı bildirdi. Bu sonuçlar, şirketin teknoloji odaklı taşımacılık çözümlerine yaptığı stratejik yatırımların ve müşteriler için daha fazla çalışma süresi ve kârlılık sağlama taahhüdünün altını çiziyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

İleriye dönük olarak PACCAR, şirketin güçlü faaliyet marjlarına katkıda bulunması beklenen yeni kamyon modellerine, gelişmiş üretime ve teknoloji destekli satış sonrası çözümlere yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyor. Şirketin sermaye harcamalarının 700-750 milyon dolar aralığında olması öngörülürken, araştırma ve geliştirme giderlerinin 2024 yılında 460-500 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu