Haber

Kılıçdaroğlu “devrim” diyerek açıklayacak: Baştan değişiyor.

CHP’de seçim sonrası ‘değişim’ çağrıları yükseliyor “Kişi bazlı politika doğru değil” Tüzük ve programı değiştirme sözü vererek yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüttüğü çalışmalarda sona gelindi. Kılıçdaroğlu, “Gerçek yenilenmeyi göreceksiniz”tüzük taslağı “Kanunla devrim”sloganıyla anlatmaya hazırlanıyor.

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE AÇIKLANACAK

Gazete Wall’un haberine göre parti liderleri, önümüzdeki günlerde açıklanacak tüzük değişikliğinin, değişiklik çağrılarının yapıldığı bir dönemde parti tabanını heyecanlandıracağını savunuyor. Tüzükteki önemli değişiklikler şöyle:

SEÇİM PROSEDÜRÜ VE PM’DE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK YAPILACAK

Parti yönetimlerine seçilme yolları, milletvekili ve belediye başkan adaylarının belirlenme usulleri baştan ele alındı.Bu kapsamda genel merkez yapısı yenilenecek ve partinin en yüksek karar organı olan Parti Meclisi’nin yapısında köklü değişiklikler yapılacaktır.

PM ÜYE SAYISI ARTIRILACAK, POLİTİKA BELİRLENMESİNDE ETKİLİ OLACAK

Mevcut tüzüğe göre 60 kişiden oluşan Parti Meclisi’nin üye sayısı artırılacak. Üyeler, uzmanlıklarına göre çalışma kümelerine bölünecektir. Parti içinde uzmanlık alanlarına göre heyetler oluşturulacak ve meclislerde etkili uzmanların görev alması sağlanacaktır.Parti Meclisi’nin değerli görevlerinden biri de politikaların belirlenmesi olacaktır.

GENEL LİDER ADAYLIK SÜRECİNDEN ÇIKACAK

CHP’de belediye başkan adayları ve milletvekili adayları, parti genel başkan ve genel başkan yardımcılarından oluşan komisyonlarda ön değerlendirmeye tabi tutuluyor ve nihai karar Parti Meclisi’nde veriliyor. Ancak geçmiş seçimlerde birçok örnekte olduğu gibi Parti Meclisi yetkisini genel başkana veya MYK’ya devredebilir. Taslak çalışmaya göre adaylık yönteminde köklü bir değişiklik yapılacak. . Adaylar ön eleme ile belirlenecektir. Böylece genel lider ve genel başkan yardımcılarının adaylık sürecinden çıkacağı bir sistem kurulacak.Parti Meclisi, seçim sürecinde sadece bazı işbirliği kararlarının onaylanacağı meclis olacak.

KAYNAK: GAZETE DUVARI

habercatalpinar.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu