Ekonomi

Hisse Senetleri 2024 Yılı İçin Olumlu Beklentilerin Çoğunluğunu Yansıtıyor – Wells Fargo

Wells Fargo analistleri Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, mevcut borsa fiyatlarının büyük ölçüde 2024 yılı için iyimserliği yansıttığını düşündüklerini, ancak ileride zorlu koşullar olabileceğini belirttiler.

Analistler, “Enflasyonun yönü ve Federal Rezerv’in faiz oranlarını ne zaman ve ne ölçüde düşüreceğine ilişkin soru işaretleri devam ettiğinden, borsaların son zamanlardaki zirve seviyelerinin önemli ölçüde ötesine geçmesi zor olabilir” yorumunda bulundu.

Analistler sözlerini şöyle sürdürdü: “Bununla birlikte, 2025 yılına kadar olan dönem için tahminlerimiz daha iyi satış büyümesi ve daha geniş kar marjları öngördüğünden, borsa performansının düştüğü dönemleri yatırım pozisyonlarımızı artırma şansı olarak değerlendireceğiz.”

İyileşen ekonomik tahminlere atıfta bulunan Wells Fargo, 2024 ve 2025 yılları için kazanç ve hisse senedi fiyat tahminlerini revize etti.

Analistler, 2022 ve 2023 yıllarında kazançlarda yaşanan gerilemenin ardından, S&P 500 Endeksi için hisse başına kazancın (EPS) 2024 yılında 240 dolardan 2025 yılında 260 dolara yükseleceğini öngörüyor.

Bu olumlu görünümün farklı hisse senedi kategorileri için geçerli olduğunu, genel olarak daha güçlü ekonomik genişleme beklentileri ve işletmelerin maliyet yönetimine stratejik bir vurgu yapmasıyla şekillendiğini belirten analistler, “2024 yılı için artan hisse senedi fiyat tahminlerimizde de bu açıkça görülüyor” dedi.

“Önemli bir nokta da, yılsonu tahminlerimizin enflasyon ve Federal Rezerv’in faiz oranlarına ilişkin politikasındaki değişikliklere bağlı olarak piyasa değişiklikleri olasılığını hala hesaba katıyor olmasıdır” diye belirttiler.

Bu nedenle analistler, daha geniş bir piyasa dalgalanması beklentisine girmek ve yüksek kaliteli yatırımları seçmeye odaklanmayı sürdürmek için henüz çok erken olduğunu düşünüyor. Bu finans kuruluşu, büyük ABD şirketlerinin hisse senetlerini “yatırım kalitesi açısından en üst düzey kategori” olarak görüyor.

“Uluslararası hisse senetleri söz konusu olduğunda da yüksek kaliteli yatırımları seçme stratejisini tercih ediyoruz; ABD hariç Gelişmiş Piyasa hisse senetlerini (nötr duruş) Gelişmekte Olan Piyasa hisse senetlerine (negatif duruş) tercih ediyoruz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Ek ayrıntılar için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

ulukisla-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu