Haber

HAK-İŞ Üyeleri 1 Mayıs’ta Taksim’de Basın Açıklaması Yaptı

HAK Personel Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) üyeleri, Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koyduktan sonra basın açıklaması yaptı.

Hak Elemanları Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim Meydanı’na geldi. Üyeler meydandaki Cumhuriyet Anıtı’na çelenk koydu. Ardından Öz Taşıma İş Sendikası Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Ali Kayabaşı, HAK-İŞ adına basın açıklaması yaptı.

Öz Tasima İş Sendikası Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Ali Kayabaşı, “1 Mayıs Dünya Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde HAK-İŞ olarak sahalardayız. 1 Mayıs Türk işçi hareketi için çok kıymetli bir gün. 1 Mayıs kutlamalarına coşkulu bir şekilde hazırlanırken, maalesef geçtiğimiz deprem felaketi nedeniyle 1 Mayıs coşkusunu bu yıl da dayanışmaya bırakarak Kahramanmaraş merkezde 1 Mayıs’ı kutlayacağız. Merkezi Hatay ve Kahramanmaraş olmak üzere 11 ilimiz olmak üzere 6 Şubat’ta düzenlediğimiz mekanda beyin sarsıntısından etkilenen kardeşlerimizle dayanışma duygularımızı paylaşıyor, yaralarımızı birlikte saracağız.İş, çalışma koşulları ve fiyat talep ediyoruz. İnsan onuruna yakışır, İşçilerin enflasyona karşı korunmasını istiyoruz, İşsizlik, yoksulluk ve kayıt dışılığın son bulmasını istiyoruz, İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek istiyoruz, İnsanı ve çalışanı ön planda tutmak istiyoruz. ekonomi Siyaset istiyoruz. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, daha fazla adalet, daha fazla toplumsal savunma ve daha güçlü Türkiye taleplerimizi bir kez daha haykırıyoruz. Sendikasız tüm personeli HAK-İŞ’e bağlı sendikalarımızla birlikte örgütlenmeye ve haklarımız için birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.”

Konfederasyonun 1 Mayıs Bildirgesi, HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ve beraberindeki 6 kişi tarafından okundu.

melikgazihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu