Haber

Gürsel Erol’dan İl Kongrelerinde ‘Çarşaf Listesi’ Önerisi: “Herkes Özgürce Aday Olmalı, Sahne Arkasını Kurmalı, Oyunu İstediğine Vermeli”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, partisinin Elazığ İl Kongresi’nde; Türkiye’de ve partide bir ilki gerçekleştireceklerini belirten; “Herkes özgürce adaylık yapmalı, lobi yapmalı ve kime oy vermeli. Kim bizi aday gösterirse kafamızda bir yeri olmalı. Biz bu kongreye çıplak bir listeyle gitmeye karar verdik” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, CHP Elazığ’ın 38. Olağan İl Kongresine katıldı. Gürsel Erol şunları söyledi:

“İl Başkanı ile oturduk konuştuk. İnanıyorum ki seçime anahtar listeyle girersek arkadaşlarımız arasında bir seçim yapmak zorunda kalacağız. Kendimizi ifade edemiyoruz. Herkes bizden hayal kırıklığına uğrayacak. Neden girelim ki? Elazığ’da gönül birliği oluşturduğumuzda hayal kırıklığına uğrarız. Kim seçilirse seçilsin gönlümüzde yeri vardır. Hepsi dostumuzdur dedik. Gelin Çağlar Önder, bu CHP’nin Elazığ Kurultayı Türkiye’de yapılan ilk kurultay olsun. CHP Elazığ İl Kongresi Türkiye’de yapılan ilk kongredir.Bir şeyler yapalım ki hem dostlarımız hem de halk arasında kırgınlık yaratmayalım, Türkiye’ye örnek olalım. Milletvekilim ne yapalım dedi? Ben de sade bir liste yapalım dedim. Herkes Özgürce aday olabilir, lobi yapabilir, istediği kişiye oy verebilir. Kim gelirse gelsin kafamızda yer edinsin. Biz bu kongreye sade bir listeyle gitmeye karar verdik. “Ama tek bir kuralla. Tek bir kişiye şuna şunu oy verin demeyeceğim. İl teşkilatımız kesinlikle anahtar listesi yayınlamayacaktır. Bu salonda asla anahtar listesi dağıtılmayacak” dedi.

“ELAZIĞ İL TEŞKİLATI DENİLDİĞİNDE İNANIN 81 ilin ORTASINDA CHP TARAFINDAN GÖSTERİLECEKTİR”

Erol şöyle devam etti:

“Kabineye girsin, adaylara baksın, elini vicdanına koysun ve bu partiyi layıkıyla temsil edeceğine inandığı kişiye oy versin. Değişimden mi bahsediyoruz? Dayatılan bir listeyle değişim olmaz. Burada liste yapsaydık değişim sürecine dair söyleyecek bir şeyimiz olmazdı. Kendi ilimizde değişime izin vermeyiz. Vermezdik. Anahtar liste çıkarırsak delegenin özgür iradesine müdahale etmiş oluruz. O yüzden anahtar liste dağıtılmayacak, delege arkadaşlarımız özgürce oy kullanacaklar, hepimiz sonucun hayırlı olmasını dileyeceğiz, bu ilin milletvekili olarak Elazığ’ın bu demokratik anlayışını her yerde anlatacağım, değişim dayatmalarla olmaz. Değişimin tabandan gelecek delegelerin iradesiyle gerçekleşecek bir süreç olması gerektiğini söyleyeceğiz. İnanın bu partiye çok şey kazandıracak. Bakın bugünden itibaren tüm kongreler Türkiye’de yapılacak. boş olacak, herkes özgürce oy kullanacak, partiye çalışanlar seçilecek. Partinin kültürünü, geleneğini ortaya çıkaracağız. Bu örneği oluşturmak Elazığ teşkilatına yakışır. Elazığ İl Teşkilatı denildiğinde inanın 81 il arasında CHP’nin işaret ettiği, başarı öyküsü anlatılan bir il olacaktır.

“ÇOK ÇALIŞTIK VE ÇALIŞTIK”

Çok çalıştık, çok çaba harcadık. Bu çalışmaya herkes elinden gelen katkıyı ve çabayı gösterdi. Elazığ’da hem aday arkadaşlarımızla hem de parti teşkilatımızla üzerimize düşeni yapmanın huzurunu yaşıyoruz. Çünkü Türkiye’de rekor kıran il Elazığ’dır. Bu nedenle başta il başkanım olmak üzere tüm teşkilatıma teşekkür ediyorum. Bu, bir milletvekilinin veya adayın örgütüyle uyumlu çalışması, aynı siyasi dili kullanması, bilgi ve yetki paylaşımında bulunmasıyla başarının yakalanacağı anlamına gelir. Bunun bir örneği şehrimizdir. Başardık. Ama ne yazık ki Türkiye’de başarılı olamadık. Şimdi Türkiye’de başarıya ulaşmanın yollarını ve sistemlerini nasıl geliştirebileceğimizi tartışacağız. Önderliğimiz başkanlığını tartışmadan parti içindeki birlik ve beraberliği savunuyor, değişimin nasıl olması gerektiğini anlatıyor, toplumun ihtiyaç ve beklentilerinin neler olduğunu doğru tespit ediyor, kamu sisteminin nasıl yeniden kurulması gerektiğini anlatıyor, nasıl olması gerektiğini anlatıyor. yeni bir anayasa oluşturuldu ve yeni siyasi partiler kanununun nasıl çıkacağı anlatılıyor. Değişimin nasıl oluştuğunu anlatarak, ülkenin dış politikasından sağlık politikasına kadar alternatif söylemler ve çalışmalar sunarak değişimin nasıl olması gerektiğini anlatacağız. Bir toplumdaki değişim beklentisi ne tüzük değişikliğiniz ne de genel liderlik adaylığınızın değişmesidir. Toplumdaki değişim beklentisi, bu ülkenin yönetimi lehine argümanlarla ilgili değişimdir. Çünkü çağ, teknoloji ve bilim ilerliyor. Yani her gün bir önceki günden ileridedir. Bizim de zamanı iyi değerlendirip bu sürece dahil olmamız gerekiyor. Kongredeki duruşumuz şu şekilde olacaktır. Karargâhın oluşumu listelere biat edenlerle ilgili değil, bu partiye kimin ihtiyacı varsa onun yanında kim olursa olsun destek olmak üzerine olacaktır. Onun bu listede yer alması bizim için önemli değil. Partinin tarihine ve kültürüne hakim olması, partiye ufuk, değer ve vizyon katması bizim için değerlidir. Tercihlerimizi buna göre kullanacağız. Bu anlamda kongreye gittiğimde dileklerimin gerçekleşeceği bir süreç olacak.

“DOĞRU ADAY, İSİM VE STRATEJİYLE BU SEÇİMİ ALIN”

Bir yerelimiz var oy orada. Elazığ’da 20 belediyemiz içerisinde ne yazık ki kendi çatımız altında bir tek belediye meclis üyesi ve genel meclis üyesini seçemedik. Yani Sivrice, Maden, Gezin, Yazıkonak, Karakoçan, Kovancılar, Ağır’ımız vardı. Ama maalesef gelişen süreçte bu belediyelerde bırakın belediye başkanlığını, tek bir meclis üyemiz bile yok. Bu ne anlama gelir. Bu, burada gerçek bir siyasi dilin kullanılamadığı, gerçek bir adayın belirlenemediği ve gerçek bir seçim kampanyası yürütülemediği anlamına geliyor. Ancak 14 Mayıs seçim sonuçlarına göre Elazığ’da şu anda ikinci partiyiz. Ama en güçlü bölgemiz şehir merkezi. Biz şehir merkezinde iddialı bir partiyiz. Eskiden 4. veya 5. partiydik ve hiçbir iddiamız yoktu, şimdi alternatif partiyiz. Alternatif parti olma sürecini akıllı bir şekilde yürüteceğiz. Doğru tespitler yapıp sonuca ulaşmanın yol ve yöntemini belirleyeceğiz. Önümüzdeki dönem Elazığ belediye başkanını seçme şansımız var. 2018 yılında buradan aday olduğumda, genel merkezde Parti Meclisi’nde değerlendirme yapılırken bile yüzde 1’lik bir şansın dahi olmadığı söylenen bir yere geldik ve seçildik. İttifaktan seçildik ama oylarımızı yine yüzde 100 artırdık. Bu kez yeniden seçildik. Yani bu seçimi gerçek aday, isim ve strateji kazanır.

“BUNDAN SONRA ANA MOTOR CHP”

Artık Elazığ Belediyesi’ne güçlü bir isme ihtiyacımız var. Cumhurbaşkanı adayını aday göstereceğimiz arkadaşın parti kültürü ve geleneğinden gelen biri olması gerekiyor. Daha önceki 2019 seçimlerinde burada ittifak yapmıştık. İYİ Parti çatısı altında seçimlere girdik. Ama ne yazık ki CHP ile İYİ Parti’nin toplamı kadar oy alamadık. Seçmenlerimiz yine oy kullandı. Ama ne yazık ki DÜZGÜN Partisi’nden beklenen oyu alamadık. O halde artık ana lokomotif CHP’dir. Aday partimizden çıkacak ve partimizin üyesi olacak. Adayımızı tanıtmayacağız. Adayımız tanınmış bir isim olacak. Onu tüm Elazığ tanıyacak ve Türkiye’de muadili olan biri olacak. Elazığ’ı derleyip toparlayacak bir süreç sağlayacak. Eski İstanbul Milletvekilimiz Ali Özcan’ı Elazığ Belediyesi’ne tavsiye ediyorum. Çünkü o senin ağabeyin. Elazığ’a hizmet etme tutkusunu her fırsatta dile getiriyor. Kendisi bir inşaat mühendisi, yetkin bir iş adamı ve politikacıdır. Elazığ biliyor, biliyor. Birleştirici, bütünleştirici bir yapıya sahiptir. Dışarıdan aday arayıp birilerini getirip aday yapmak yerine, değerli insanlarımızı partimiz içinden aday göstermenin doğru olacağını düşünüyorum. Adaylığınızı onayınıza sunuyorum. Sonra onu arayacağım. Bunu kongre kararı haline getirmek istiyorum.”

Kaynak: ANKA / Güncel

harmancikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu