Teknoloji

Disney, Epic Games’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptı

Geçtiğimiz günlerde Disney, Fortnite’ın yapımcısı Epic Games’e 1,5 milyar dolar yatırım yapacağını açıklamıştı. Epic Games, son dönemde Unreal Engine geliştiricisi ve Fortnite üreticisi olarak oyun sektöründe büyük bir yer edindi. Bu iki güçlü büyük şirket, işbirliğiyle önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni bir “oyun ve eğlence evreni” kuracak.

Disney CEO’su Bob Iger, görünüşe göre Epic’in 2017’de Disney hızlandırıcı programındaki zamanından kaynaklanan katılım hakkında şunları söyledi: “Bu, Disney’in oyun sektörüne şimdiye kadarki en büyük girişini işaret ediyor ve büyüme ve genişleme için önemli fırsatlar sunuyor.” Disney işbirliği bir sürpriz ama Epic’in mevcut yol haritasına tam olarak uyuyor. Şirket, son yıllarda Fortnite’ın kapsamını önemli ölçüde genişletti ve iyi bilinen bir battle royale oyunu (bundan önce teknik olarak oyuncuya karşı çevre oyunu) olarak başlayan oyun, kullanıcı tarafından oluşturulan oyun modları ve marka işbirlikleri için bir merkez haline geldi. Oyuncular, Epic’in amiral gemisi Unreal Engine tarafından desteklenen eğlence dünyasında Disney, Marvel, Pixar, Avatar, Star Wars ve çok daha fazlasından hikayeler, karakterler ve içerikleri izleyebilecek, oynayabilecek, alışveriş yapabilecek ve bunlarla etkileşime geçebilecek.

Şirketin Epic Games’e yaptığı yatırımın ardından ne kadar daha fazla kazanç elde edeceği tam olarak bilinmiyor. Şirketin yüzde 40’ı Çin’in dev teknoloji kümesi Tencent’e ait. Sony’nin de yüzde 5’in üzerinde payı var.

Disney ve Epic Games toplulukları birleşiyor.

Disney, toplulukları Epic Games’te bir araya getirecek

İki büyük firmanın işbirliği sayesinde firmaların kendi hedef kitlelerini bir araya getirerek daha geniş bir topluluk kümesi elde etmesi amaçlanıyor.

Epic Games’in kurucusu ve CEO’su Tim Sweeney, duyuru basın bülteninde şunları söyledi: “Disney, kendi dünyalarını bizimkiyle Fortnite’ta bir araya getirme potansiyeline inanan ve portföylerinde Unreal Engine’i kullanan ilk şirketlerden biriydi.” “Artık kalıcı, açık ve birlikte çalışabilen bir ekosistem oluşturmak için Fortnite ve Disney topluluklarını bir araya getirecek yepyeni bir proje üzerinde işbirliği yapıyoruz.”

malazgirthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu