Haber

Depremden sağ kurtulan pilot çift tahliye çalışmalarında görev alıyor

Kahramanmaraş merkezli depremden sağ kurtulan pilot çift, depremin ilk anından itibaren tahliye çalışmalarında görev aldı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kara Havacılık Komutanlığında görev yapan Kara Pilot Yüzbaşı Merve Nergiz ve eşi Kara Pilot Yüzbaşı Kenan Nergiz’in depremi atlatarak çocuklarını hızla Ankara’ya ve Ankara’ya uğurladıkları belirtildi. görevlerine döndüler.

Her iki pilotun da depremin ilk anından bu yana Malatya ve Adana’da depremzedelere yardım ulaştırmaya ve yaralıları tahliye etmeye aralıksız devam ettiği vurgulanan açıklamada, “Bizim için kendi sorunlarını hiçe sayan tüm kahramanlarımızla gurur duyuyoruz. millet, sana iyi şanslar.” terimler yer aldı.

Kara Pilot Yüzbaşı Merve Nergiz, Malatya 2. Ordu Havacılık Alay Komutanlığı Saha Harekat Taburu’nda arama kurtarma pilotu olarak görev yaptığını belirterek, şunları söyledi:

“Öncelikle tüm milletimizin başı sağolsun. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. TSK olarak canımızdan başlayarak afette var gücümüzle çalışıyoruz. bölge.hatay serinyol hava görev komutanlığında görevliyim eşim ve çocuklarım malatya’da yeşilyurt’taki evimizde yakalandık kurtulduk asker büyüdük görev önceliğimiz o yüzden telefonla öğrendik çocuklarımın ve ailemin durumunun iyi olduğunu ve eşimin ve ailemin koordinasyonunda hemen çocuklarımızı Ankara’ya gönderdik.Ardından ilk günden itibaren eşim Kara Kaptan Kenan Nergiz Malatya bölgesinde ben ve ekibim diğer silah arkadaşlarımla birlikte görev yapmaya ve Adana’daki vatandaşlarımıza yardım ulaştırmaya devam.Türkiye tek yürek yaralarını sarmaya devam ediyor.Birbiriyle iç içe birçok aile olduğunun farkındayız. bizimle durum. her birey olarak asker Görevimizi yılmadan yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu