Haber

Depremde hayatını kaybeden milli hentbol kaptanı ve ailesi anıldı

Hatay’daki depremde hayatını kaybeden ve memleketleri Konya’da toprağa verilen A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Takım Kaptanı Cemal Kütahya, eşi Pelin Kütahya ve 5 yaşındaki oğulları, sevenleri tarafından anıldı. Yüzyılın Felaketinin Yıldönümünde Mezarları.

A Milli Erkek Hentbol Takımı ve Plaj Hentbolu Milli Grup Kaptanı Cemal Kütahya, eşi Pelin Kütahya ve 5 yaşındaki oğulları Çınar Kütahya, Antakya’da depremde evlerinin çökmesi sonucu moloz altında kalarak hayatlarını kaybetti. Kahramanmaraş merkezli afet 11 ili etkiliyor. Memleketleri Konya’nın merkez Meram ilçesindeki Kurtuluş Mezarlığı’na defnedilen Cemal Kütahya, eşi ve oğulları, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde mezarlarında sevenleri tarafından anıldı. Yüzyıl.

“Hatırlamadığımız tek bir an bile yok”

Cemal Kütahya’nın teyzesi Songül Bilgiç, “Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan yakınlarına sabırlar versin. Asrın felaketinde ülke genelinde perişan olduk. İnşallah bir daha yaşanmaz. Mayıs Allah geride kalanlara sabır versin. Cemal’im, Pelinim’im ve Çınarı’m mekanları cennet olsun. O benim oğlumdu. Çınar bana büyükanne dedi. Pelin ona teyze dedi. Hepsini çok severdik. Şimdi Gözde hepsi O aileden geriye kan bağı olarak kalanlar var. Biz onun her zaman sevdiği insanlarız ve Cemal Kütahya’nın ablası Gözde de her zaman elinden geleni yaptı. “Dün gibi acı çekiyoruz. Bizim için de hiç geçmedi, hatırlamadığımız, hatırlamadığımız bir saniye bile geçmedi. Acıyla doluyuz. Allah bize sabır versin” dedi.

Onu çok sevdik, tıpkı takımda olmaktan her zaman gurur duyduğumuz gibi.”

Anma etkinliğine katılan Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, “Tam maç dönemindeyken bu acı olayı yaşadık. Öncelikle şunu söylemek isterim. Cemal çok cesur, vatansever bir sporcuydu. Büyük çabalardan vazgeçtik. Kadroda olmaktan her zaman gurur duyduğumuz gibi onu da çok sevdik. Zorluk “Hem ailesi hem de bizim için bir süreç. Allah’tan rahmet diliyorum. Sevenleri ve biz onu her zaman burada hatırlayacağız” dedi.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından Cemal Kütahya, eşi Pelin Kütahya ve oğulları Çınar Kütahya’nın mezarına karanfil bırakıldı. -KONYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu