Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazilli’de halka seslendi: (2)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimiz hayran olduğumuz o engin öngörüyle herkesi dinler, herkesi dinler, herkesi tartar ve yeri geldiğinde kendisi ve çocukları için en doğru olan tavrı gösterir. o tavrın sergileneceği gün.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da programı kapsamında Nazilli Belediye Meydanı’nda otobüste vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, asılsız vaatler yerine geleceğe ışık tutacak programlara ihtiyaçları olduğunu belirtti. sözünü kullandı.

Meydanı dolduran vatandaşların coşkusuna işaret eden Erdoğan, “Üç ay kaldı. 14 Mayıs’ta sandıklara mı gömelim onları? Nefeslerini mi kesiyorsunuz onlardan? Batı’dan talimat alıyorlar. Batı onlara ne diyecek ‘Aferin’. Batı bize ‘Aferin’ desin, Ahmet’im, Mehmet’im, Ayşe’m Fatma’m ‘Aferin’ diyecek. 14 Mayıs’ta Kemal ve arkadaşlarına ‘güle güle’ mi diyorsunuz?” dedi.

Cumhuriyetin birinci yüzyılının en parlak 20 yılına imza atan bir hükümet olarak, Cumhuriyet’in yeni yüzyılını Türk Yüzyılı ile karşılamaya hazırlandıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bugüne kadar ülkemize getirdiğimiz demokrasi ve kalkınma altyapısını kabul ederek yeni ve daha büyük bir atılımın hazırlığı içindeyiz. Muhalefetten tek beklentimiz biraz adalet, biraz anlayış, biraz anlayış. Maalesef, Ülke kazanımlarına düşmanlık hastalığı uzun süredir içlerinde var, ne yaparlarsa yapsınlar, yapamayacaklar.”

Meydandaki kalabalığa bir kez daha dikkat çeken Erdoğan, “Muhtemelen bu akşam televizyonda Nazilli’yi izliyorlar. İnanın bu gece onlara en güzel dersi Nazilli verecek. Şu an Nazilli’den ne bekliyorum biliyor musunuz? Merhume inanıyorum.” Menderes mezarında, 14 Mayıs’ta vereceğiniz oylarla çok daha rahat uyumasını sağlayacaksınız.Çünkü merhum Menderes’i ve arkadaşlarını idam ettiren bu CHP zihniyeti ve yandaşlarıdır.Biz onu tutmaya hazır mıyız? Bunun hesabı sorulabilir mi? Nazilli’den buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum. Hazır Durmak yok, yola devam.” dedi.

“14 Mayıs o halin ortaya çıkacağı gün olacak”

Menderes’in imha politikasını ve CHP zihniyetini kıskanarak, “Uzun zamandır milli kalkınmamızın düşmanı değiller mi? Hatta ülkenin kazanımlarından birini bile dikkate alıp konuştular mı? Hatta yüzlerini döndüler mi? Türk milletinin zeka ve emeğinin ürünü olan binbir eserden birine kafa tutuyorlar.Onlar en güzel şeylerden birini benimseme erdemini mi gösterdiler?Aksine yıllarca nasıl mücadele verdiklerini bilmiyor muyuz? her başarıyı bir felaket, her güzel ve mükemmel işi bir heba olarak göstermek mi?” Erdoğan, sözlerinde söylediklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Rahmetli Menderes bunları söyleyeli 70 yıl olmuş. Gelişme sağlayamayanlardan ne iş, ne de memleketin ve milletin hayrına söz beklemek beyhude değil mi? Yerli ve milli hassasiyetlere sahip olduğunu umduğumuz bazılarımızın ise değişmeyen tek parti faşizmi olduğunu dile getirerek, “Milletimiz, hayran olduğumuz engin öngörüsüyle herkesi dinler, herkesi dinler, herkesi tartar ve yeri geldiğinde zamanı gelince kendisi ve çocukları için en iyisini gösterecektir. İşte 14 Mayıs o halin gösterileceği gün olacak. Terör örgütleri gereğini yapacaktır.” “Artık terör örgütleriyle kol kola olan bu altılıya yediliye 14 Mayıs’ta unutamayacakları bir ders verelim. 14 Mayıs Türkiye’nin uyanışına ve dirilişine vesile olsun.”

notlar

“Yeter milletin sözü yeter”, “Nazilli’nin sözü tamamdır inşallah”, “Yürü reis yürüsün dağlar yürüsün hainler düşmanları yılsın”, “AK gençliğinin sözü Kemal Bey” , “Öncelikle Yassıada’da altısı masanın üzerinde. Masanın ortasına, bir de masanın altına “Oyunu bozalım gari effem” yazılı afişler asıldı.

Meydana kurulan sinevizyonda Nazilli’ye yapılan hizmetler ve Adnan Menderes’in görüntüleri yayınlandı.

Törene ayrıca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Olağan Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Eğitim Bakanı Mahmut katıldı. Özer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Hamza Dağ ve Erkan Kandemir, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ve bazı AK Parti milletvekilleri katıldı.

Konuşmanın ardından Erdoğan ve vatandaşlar, Cengiz Kurtoğlu’nun “Duyanlara Duyamayanlara” adlı eserine eşlik etti.

(Bitti)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu