Haber

Çöpler Bodrum’da Atık Toplama Gemileriyle Geri Kazanılıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde çöp toplama gemileri ile teknelerden toplanan çöpler geri dönüştürülüyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi’nden yapılan açıklamaya göre, Bodrum ve Gökova koylarında teknelerden ve kıyılardan evsel atık toplamak için “Venüs” ve Mavi Servis-1 atık alım gemileri 2018 yılında hizmete açıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi öncülüğünde Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği iş birliği ile yürütülen çalışmalar kapsamında Mavi Servis-1 ile hizmete girdiği tarihten bu yana 37 bin 971 torba çöp toplandı. odası içinde faaliyetlerini yürüten gemi.

Venüs gemisi ile yılda ortalama 5.500 torba çöp toplanıyor. Sahada ayrıştırılan atıklar geri dönüştürülüyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şube Başkanı Orhan Dinç, doğayı korumak ve gelecek nesillere güzel bir şekilde aktarmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Deniz ürünlerinin ve sürdürülebilirliğin çok değerli olduğunu ve bunu kendilerine misyon edindiklerini vurgulayan Dinç, “Her iki atık toplama gemisi de faal durumda ve çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Denizde atık toplama kapasitesini artırmak için çalışıyoruz. Ücretsiz hizmet veriyoruz. Çevreyi korumayı gönülden üstlenen isimsiz tüm çevre koruyucularına teşekkür etmek istiyorum.” terimleri kullandı.

haberkarpuzlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu