Haber

Çocuğa cinsel istismar davası İstanbul’da devam etti

İstanbul’da bir genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 2’si tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, önceki celsede alınan yayın yasağı ve gizlilik kararı nedeniyle seyirci alınmadı. Duruşmada sanıklar, tanıklar ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Duruşmada sanıkların savunma yaptığı ve tanıkların dinlendiği öğrenildi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Mart’a erteledi.

Bu sırada adliye ve çevresinde güvenlik güçleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

KADEM’den basın açıklaması

Duruşmanın ardından Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) temsilcileri basın açıklaması yaptı.

KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Işıl İyin Oktay davanın takipçisi olacaklarını belirterek, “KADEM olarak kadına yönelik şiddete karşı, kadının bedensel ve ruhsal bütünlüğü, maddi ve manevi onuru, onuru için mücadele ediyoruz. Toplumun ve hayatın her alanında şiddete karşıyız.” söz konusu.

Adil ve süratli bir yargılama ile tüm gerçeğin ortaya çıkmasını ve adaletin tecelli etmesini umduklarını belirten Oktay, “Kamuoyunun vicdanını derinden yaralayan her olayda olduğu gibi bu önemli davada da elimizden geleni yapacağız. yargılamanın en hızlı ve adil şekilde yürütülmesi, iddiaların aydınlatılması ve sanıkların hak ettikleri cezayı almaları için davanın takipçisiyiz.” dedi.

Ne oldu?

İstanbul’da bir genç kızın cinsel istismara uğradığı iddiasıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

İddianamede, müştekinin 14 yaşında hastaneye gittiğinde polisin ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma sonucunda hazırlanan ve Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede sanık Kadir İ, 30 yıldan az olmamak üzere “nitelikli cinsel saldırı” ve “çocuğa nitelikli cinsel istismar” suçlarından yargılandı. , diğer sanıklar Yusuf Ziya G. ve Fatıma G.’nin “çocuğun nitelikli cinsel istismarına katılmak” suçundan 18 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması istendi.

Öte yandan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanı sıfatıyla 2012 yılında hukuka aykırı kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiği iddia edilen Cumhuriyet savcısı hakkında HSK’ya soruşturma izni verdi. , 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak.

Bunun üzerine HSK 1. Dairesi tarafından savcı hakkında soruşturma başlatıldı ve müfettiş atandı.

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Mayıs 2023 olarak belirlenen duruşma tarihinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebi üzerine 30 Ocak 2023’te görülmesine karar vermişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutukluluk taleplerinin değerlendirilmesinin ardından müşteki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile müşteki HKG’nin avukatları Kadir İ. (47) ve Yusuf Ziya G. (59) hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine gözaltına alınan zanlılar, Kadir İ. ve Yusuf Ziya G., tutuklanma kararları yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu