Haber

Burhaniye Belediyesinde İşçilerin En Düşük Maaşı 11.100 TL Oldu

Yeni maaş düzenlemesi hakkında açıklama yapan Lider Deveciler, 2023 yılında en düşük işçi maaşının 11 bin 100 TL olacağını açıkladı.

Yürürlükteki 2022-2023 toplu iş sözleşmesinin ikinci 6 aylık güncellemeleri, Burhaniye Belediyesi ve Burhaniye Belediyesi İşçileri A.Ş. ile belediye çalışan takım işçilerinin örgütlendiği Disk/Genel-İş Sendikası tarafından belirlendi.

Belediye çalışanlarının maddi ve manevi her zaman yanında olduklarını ve desteklediklerini vurgulayan Lider Deveciler, “Çalışma hayatında emek ve alın teri en büyük değerdir. İşveren olarak biz bu değerleri geliştirmek için çalışıyoruz. Biz tüm gücümüzle büyük bir aileyiz. İkinci 6 aylık maaş güncellemesi tüm personelimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Deveciler; Haziran 2023’te sözleşme yenilenmesi için sendika ile tekrar masaya oturacaklarını ifade ederek, “Eşitlik ilkemiz gereği Burhaniye Belediyesi’nde çalışan Şirket Çalışanlarının haftalık çalışma saatlerini 45 saatten 40 saate indirdik. önceki sözleşmede Her yeni güncelleme ve sözleşme yenileme ile işçilerimizin haklarını almaları için her zaman destek olmaya devam edeceğiz.”

DİSK / Genel-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Hilmi Ovalı yaptığı açıklamada, “Emekten yana tavır alan Belediye Başkanımız Sayın Ali Kemal Deveciler’e ve emeği geçen tüm yönetime teşekkür ederiz. ”
 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

torbali-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu