Teknoloji

Apple’da Keyframer ile animasyon tek kareden yapılacak

Apple, yeni yapay zeka özelliğini resmen duyurdu. Yeni yapay zeka sayesinde animasyon tek kareden hazırlanabiliyor. Detaylar burada.

Apple’ın uzun süredir geliştirmekte olduğu Keyframer adlı merakla beklenen yapay zeka özelliği sonunda geldi. 2024 yılı itibariyle kullanıma sunulan bu program, tek fotoğraf karesi kullanılarak animasyon yapılmasına olanak sağlıyor.

Anahtar Kare Özelliği Tanıtıldı

Apple, Keyframer özelliği için resmi bir blog açıklaması yayınladı. Bu açıklamada şirketin yapay zeka peyzaj editörü olarak geliştirdiği Keyframer öne çıkarken, bu açıklamalar aynı zamanda yapay zeka destekli bir iOS 18’in geleceğine dair de sinyal olarak değerlendirildi. Özellikle son aylarda yapay zeka, iOS 18’e yönelik tezler çok konuşuldu.

Apple’da Keyframer ile animasyon tek kareden yapılacak

Keyframer Nasıl Kullanılır?

Keyframer uygulamasının kullanımı oldukça kolaydır. Öncelikle kullanıcıların 2D SVG formatında tek kare görsel oluşturup uygulamaya göndermeleri gerekiyor. Daha sonra GPT-4 ile komut vermeniz yeterlidir. Bu komutlarda çerçevenin tanıtılması, animasyonun nasıl hazırlanacağı gibi detaylar verilmelidir. Daha sonra yapay zeka devreye giriyor ve tek bir kareden hareket ederek istenilen animasyonu oluşturmaya çalışıyor. Üstelik animasyon hazırlandıktan sonra Keyframer editör özellikleri ile hazırlanan animasyonda değişiklik yapmak ve ayar seçenekleriyle müdahale etmek mümkün.

Net ve basit bir yapıya sahip olan Keyframer için şu ana kadar yapılan değerlendirmelerin oldukça olumlu olduğunu da söyleyelim. Kodlarla çalışan sistemde yeniden müdahalelerin kodlarla yapılacak olması ayarlamaları da kolaylaştırıyor.

Keyframer Dikkate Değer Bir Gelişmedir

Keyframer, tek bir kareden animasyon oluşturmada önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilir. Yapay zeka alanında değerli bir gelişme olarak görülen bu durum, üretilen kodların doğrudan sistem tarafından görüntülenmesi gibi özellikleriyle de şeffaf bir anlayışı ortaya koyuyor. Apple’ın bu teknolojiyi cihazlarında nasıl kullanacağı ve hangi yenilikleri sunacağı henüz bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu