Haber

Adıyaman’da enkazda hasar gören araçlar tamir ediliyor

10 ili yerle bir eden depremin ardından Türkiye ayağa kalkmaya çalışıyor.

Adıyaman da afetten en çok etkilenen illerden biri olarak yaralarını sarıyor.

Depremde hasar gören araçlarının bakımını yapmak isteyen vatandaşlar, araçlarını Adıyaman Küçük Sanayi Sitesi’ne getirmeye başladı.

Araçta kalanlar kırık camları değiştiriyor

Üzerine moloz düşmesi sonucu camları kırılan vatandaşlar araçlarının camlarını değiştiriyor.

Geceleri arabalarında yattıkları için cam olmadığı için üşüdüklerini, camı değiştirmeye geldiklerini söyleyen vatandaşlar, sanayi sitesinde 3-5 iş yerinin faaliyet gösterdiğini ve oburlarının kapatıldığını söylediler. .

“Gece yağmur yağdığı için naylona sarılmıştı”

Gece camsız araçta üşümemek için kırık cam yerine battaniye veya naylon giydiğini söyleyen vatandaşlar, “Tavanda bir göçük vardı, bu yüzden cam patladı. Çocuklar birkaç gün burada yaşadılar, çocukları il dışına gönderince buraya gelip arabamızı tamir ettiriyoruz. Gece yağmur yağdığı için naylona sarılmıştı, hava geliyordu, hava soğuktu.”söz konusu.

“Zararımız çok”

Küçük sanayi sitesinde kısmi yerlerin açıldığını belirten sanayi esnafı, “İnsanlar çok acı çekti, korkunç bir şok yaşadık. Gerçekten zor günlerden geçiyoruz. Yatacak yer yok, kalacak yer yok, yemek sorunu var. Biz idare etmeye çalışıyoruz çok şükür devletimiz yardımcı oldu.

Gıda yardımı geliyor, çadırlar kuruluyor, konteyner kentler geliyor. Şu anda sallama sırasında camı kırılan veya zarar görenlerin tamir ve montajını yapıyor, camlarını yeniliyoruz. İnsanlara yardım ediyoruz. Çok büyük zararımız var. Çok sayıda kayıp, can ve mal kaybımız var.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu